Zwangerschapsmassage


Elke zwangerschap is uniek.
Er groeit een kindje in je buik en er gebeurd veel in, met en rondom jou en je lichaam.

Het is een mooie maar ook intense periode, waar je ten volle van wilt kunnen genieten.


Maar hormonale veranderingen en de extra lichamelijke belasting door de zwangerschap kunnen je het genieten soms behoorlijk lastig maken.

Veel voorkomende klachten tijdens de zwangerschap zijn bijvoorbeeld:

 • vermoeidheid
 • nek – rug – en bekkenklachten
 • vast houden van vocht; in bijv. handen en/of voeten
 • onrustige ledematen
 • slecht slapen
 • angsten/onrust; bijv. tav de zwangerschap en/of bevalling
 • hormonale klachten als hoofdpijn, opvliegers, versterkte emoties e.d.

Zwangerschapsmassage is hierbij een uitkomst!
Want naast het feit dat zwangerschapsmassage heilzaam kan zijn om aanwezige klachten te verlichten; is het ook een tijd van ultieme ontspanning en verwennerij.
Voor jou en voor je kindje!


Met zwangerschapsmassage bereik je een aantal effecten


Zoals:
 • Je ervaart totale ontspanning zowel lichamelijk als emotioneel. Hierdoor wordt het zenuwstelsel gekalmeerd waardoor er endorfinen (“gelukshormonen”)vrijkomen die er voor zorgen dat ook je kindje zich prettig voelt je wordt je op een positieve manier heel bewust van je (veranderde en steeds veranderende) lichaam en de aanvaarding ervan, waardoor je jezelf ook beter zult kunnen ontspannen tijdens de bevalling.
 • Het verbetert de doorbloeding en stimuleert het lymfestelsel waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen toegevoerd en afvalstoffen afgevoerd worden tussen jou en je kindje. De verbeterde doorbloeding heeft een algemeen verstevigende werking op de spieren en weefsels.
 • Massage versterkt het immuunsysteem zodat je minder vatbaar bent voor ziekte. Daarom is zwangerschapsmassage zeker ook een aanrader indien er geen klachten bestaan en je geniet van een heerlijke en vooral onbezorgde zwangerschap!

  Zwangerschapsmassage is een speciale massage die ik je graag aanbied vanaf 14 weken zwangerschap.De massage wordt afgestemd op jou wensen en je zwangerschap. Tevens wordt er extra aandacht besteed aan die gebieden die het tijdens je zwangerschap nodig hebben of kunnen gebruiken.Ik maak gebruik van voor de zwangerschap geschikte massagetechnieken en een voor zwangerschap geschikte massage olie.Rest jou niets anders dan heerlijk genieten!Belangrijke noot!

Bij medische klachten altijd eerst even overleggen met de behandelend verloskundige/gynaecoloog of zwangerschapsmassage voor jouw zwangerschap kan en mag.


Voor het maken van een afspraak of heeft u nog vragen?
Neem dan gerust contact met mij op.


Julianastraat 22A - Berghem
“Een uur vol genieten”Gerton van Vliet
Kadobon Meer informatie